Articole Motivationale

De ce bărbații ar trebui să se gândească de două ori înainte să-și dorească o femeie mai tânără

Femeile trecute de 40 de ani sunt asemenea vinului de calitate care, în timp, devine mai bun. Nu știu exact prin ce proces de fermentație trece vinul să ajungă mai bun, dar știu, fiind și eu în categoria celor trecute de 40 de ani, prin ce trece o femeie ca să fie mai bună de iubit la o vârstă mai înaintată.

  1. În primul rând, din punctul de vedere al dezvoltării profesionale, ar trebui să fie la apogeul carierei. Deci e o femeie de succes în domeniul în care activează, are expertiză și încredere în forțele proprii. Cea tânără este tot în căutare, tot neîncrezătoare, face tatonări, încercări și ar trebui să păstreze în mediul în care lucrează respectul și distanța care se cuvin față de șefa ei, o femeie trecută de 40 de ani. Cel puțin, așa ar trebui să stea lucrurile în teorie. În practică, am întâlnit însă multe tinere femeie de-a dreptul ignorante, care nu erau dispuse să învețe de la femeile mai în vârstă. În concluzie, dacă stai la masă cu o astfel de femeie și ești interesat să afli ceva din domeniul ei de expertiză, sunt sigur că nu vei fi dezamăgit.
  2. În al doilea rând, o femeie trecută de 40 de ani are o familie și cel puțin un copil. A oferit celorlalți din darurile cu care a înzestrat-o natura (feminitate, grație, bunătate, farmec, mister, răbdare etc). Dacă în calitate de bărbat sau soț nu le-ai observat până acum oprește-te și fă-o! Ea nu se va pierde într-o situație limită. Este deja o persoană matură și stăpână pe situație și în afară de faptul că din tot grupul de prieteni va fi prima care îți va acorda primul ajutor, poate fi și singura care să organizeze foarte bine o petrecere cap-coadă sau să redea controlul asupra unei situații. Femeile mature gestionează foarte bine situațiile de criză (indiferent că e vorba de răceala bărbatului, mahmureala lui sau o criză de familie). Femeia tânără te îndeamnă să apelezi tu la alții (te îndeamnă să te duci la doctor dacă ai vreo problemă  sau te întreabă pe tine cum poate să te ajute, puțin probabil să aibă experiența vieții de familie care să o ajute să acționeze prompt în situații limită). Cu alte cuvinte, femeia tânără e bună de o plimbare scurtă, în natură, dar nu știe să te scoată la liman dacă te-ai rătăcit. Ea se bazează tot pe tine, cel mai în vârstă, pentru că te vede puternic sau pentru că se sperie, intră în panică.Sau amândouă. Ce-i drept, nu e rău pentru tine, ca bărbat, ca o femeie mai tânără să te privească ca pe un zeu atotputernic. Îți accentuează masculinitatea. Dar, pe termen lung, devine plictisitor să o tot vezi că se agață de tine și nu devine independentă. Cu femeia matură nu trebuie să porți aceste lupte. Ea este deja o femeie independentă.
  3. În al treilea rând, tu, bărbatul ești cel care o faci să arate radiantă. Deși poate nu știai, când o femeie iese în public cu soțul sau familia ei, în ochii ei apare o strălucire specială și un farmec aparte, pe care nu o să-l regăsești niciodată la femeia tânără. Ea se simte frumoasă pentru că știe că este femeia cuiva, care o apreciază și o valorizează. Soțul meu nu mi-a făcut aproape niciodată complimente în public, fiind un tip ezitant, dar felul în care m-a privit mereu, în societate, de la distanță, m-a făcut să mă simt frumoasă și importantă.  I-am surprins, pe furiș, privirea admirativă, care trăda faptul că este foarte mândru de mine: de cum m-am îmbrăcat, de cum am vorbit (uneori prea mult, dar cu asta s-a obișnuit deja), de cum l-am ajutat să depășească el anumite momente jenante, de cum am aranjat casa sau de cât de atentă am fost cu toți invitații). Cu alte cuvinte, gândește-te că o femeie mai tânără poate fi frumoasă pentru că are calități fizice de netăgăduit; că este mai tânără în primul rând, nu are riduri și are picioare ferme, apetisante, dar ea nu poate deveni frumoasă în prezența ta. Cel mult, o poți arăta ca pe un trofeu, ca pe o cucerire, dar ea este frumoasă și fără tine acolo, ea cucerește lumea și dacă tu nu ești  în dreapta ei. Pe o femeie de peste 40 de ani, în astfel de ieșiri, tu o faci să se simtă frumoasă și apreciată, tu o ridici pe piedestal, doar dacă ești demn de dragostea ei. Când știe că este demn de încredere, o femeie se oferă total unui bărbat. Este în natura ei.  Dacă știi să îți menții locul în inima ei, nici un alt bărbat nu va putea să îți ia locul. Chiar dacă e posibil să mai flirteze arareori cu alți bărbați sau mai are regrete față de alte iubiri din tinerețe (care se pot transforma în reproșuri la adresa ta) de cele mai multe ori, o face doar pentru a-ți atrage atenția. Așa că fii vigilent la nevoile ei! Și mai ales uită-te cum pășește într-o încăpere. Femeia tânără va căuta să se pună pe ea în valoare, femeia mai în vârstă va căuta să vă pună pe amândoi în valoare. Ea are puterea de a-i face și pe ceilalți să strălucească, nu doar pe ea.
  4. În al patrulea rând, o femeie matură a învățat să se prețuiască pe ea și să se accepte. Nu mai trebuie să-i suporți crize de isterie, plânsete sau alte dramatizări. Femeia tânără poate dramatiza și că și-a rupt o unghie sau i s-a pătat rochia cea mai bună). Femeia matură a învățat să fie calmă și nu mai cunoaște așa ușor dezechilibrul emoțional. Fie a urmat cursuri de dezvoltare personală, fie a călătorit mult, fie a cunoscut multe povești de viață, are un echilibru, are autocontrol și știe deja cam ce vrea un bărbat și ce poate oferi. Nu trebuie să o înveți. Trebuie doar să știi să ceri și să meriți ceea ce are ea sa-ți ofere. Poate că sânii ei nu sunt la fel de fermi ca ai femeii tinere sau mușchii s-au mai lăsat, dar măcar vei ști că dacă stă cu tine, o face pentru că te iubește și nu pentru că ai bani sau putere. Deși satisfacerea nevoii de a se simți puternic îl poate amăgi pe un bărbat că este iubit de o femeie, proba cea mai bună vine atunci când o rogi să îți facă un copil. Numai femeia care te iubește cu adevărat va accepta să îți dăruiască fii sau fiice. Și asta e una dintre adevăratele puteri a unui bărbat: a-ți lăsa urma într-o altă ființă. Când o femeie vrea să îți dăruiască copii, să fii sigur că te iubește cu adevărat.

                O altă putere, ține minte, este aceea de a ști să păstrezi lângă tine femeia care te iubește. Tot maturitatea emoțională la care a ajuns o poate face să te părăsească, în momentul în care nu mai simte dragostea ta. Ei bine, pe o astfel de femeie, e foarte greu, în momentul în care nu te mai iubește, să o recucerești. Așa că, alegerea îți aparține. Tot ceea ce facem în viață este o chestiune de alegere.

                Tu cui alegi să dai puterea ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *